19-03-13

Vrijdag 22 maart 2013 - Mooi zijn zonder bloemen

Deze avond komen Vera en Dirk Ampe ons het ruime assortiment varens voorstellen in hun voordracht Mooi zijn zonder bloemen.
Wie zich de voordracht herinnert over schaduwplanten die Vera en Dirk ons in het verleden brachten, en wie hun Pokertuin heeft gezien, zal deze datum zeker met stip in de agenda noteren.

Iedereen van harte welkom.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma, Jozef De Pauwstraat 25 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw om 20.00 u.

05-03-13

Programma maart-april-mei-juni 2013

Vrijdag 22 maart komen Vera en Dirk Ampe ons het ruime assortiment varens voorstellen in hun voordracht ‘Mooi zijn zonder bloemen’. Wie zich de voordracht herinnert over schaduwplanten die Vera en Dirk ons in het verleden brachten, en wie hun Pokertuin heeft gezien, zal deze avond zeker met stip in de agenda noteren.

 

Vrijdag 12 april verwachten we José De Buck, nationaal voorzitter van VVPV. Hij demonstreert ons dat stekken  lang niet zo moeilijk is als u misschien denkt, en dat er ook nog andere manieren zijn om uw planten te vermeerderen. José spreekt uit ervaring van vele jaren, en zijn duidelijke uitleg  en aanstekelijke manier van vertellen staan garant voor een geslaagde avond.

 

Beide voordrachten vinden plaats in het kasteel van Coloma, Jozef De Pauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw en beginnen om 20.00u.

 

 

Zaterdag 25 mei: Bezoek aan de tuinen van Albert Kessler in Wezembeek-Oppem en van medelid Mia Coulommier in Weerde. Uitstap met carpooling. Vertrek vanaf de parking van Coloma om 13u.

Kostprijs: voor de carpooling: € 5,50; ingang tuinen: €4,50, ter plaatse te betalen. Inschrijving liefst voor 5 mei door storting van € 5,50: zie hieronder.

 

Zaterdag 15 juni: busuitstap naar 4 Nederlandse tuinen: we beginnen bij De Hazelhof in het Noord-Brabantse Rijsbergen, bezoeken dan een tuin in de omgeving van Goes, gaan via de Westerscheldetunnel naar Biervliet waar we De Singelhof bezoeken en eindigen in tuin en kwekerij In Goede Aarde. Die laatste bezochten we ook 5 jaar geleden bij onze eerste busuitstap. Tuin en kwekerij werden deze winter uitgebreid.

Vertrek vanuit Halle en eventueel Groot-Bijgaarden.

Kostprijs: vermoedelijk € 35. Inschrijven  voor 1 juni doorstorting van € 25; de toegang tot de tuinen wordt ter plaatste verrekend. Picknick meebrengen.

 

Inschrijven  voor beide uitstappen door een mail of telefoontje naar Els, pajottenland@vvpv.be, T 02 356 01 76 en betaling op rek. nr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV-Pajottenland.

18:10 Gepost door in B. Programma | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |