18-09-12

Vrijdag 28 september 2012 - Favoriete tuinplanten van 3 medeleden

Zo langzamerhand kondigt de herfst zich aan, en daarmee ook de start van een nieuw voordrachten-seizoen bij VVPV.

Deze keer zullen drie medeleden, in alfabetische volgorde Lieve Pots, Christiane Renders en Ernest van Waeyenberghe  tien van hun favoriete tuinplanten voorstellen. Hoewel we allemaal niet ver van elkaar af wonen, kan onze bodem variëren tussen stevige kleileem in het Pajottenland en zand op de heuvels van Dworp
en Alsemberg. Het kan dus interessant zijn om hun ervaring met bekende  planten te toetsen aan de uwe, en van elkaar te leren. De aanwezigen worden dan ook uitgenodigd om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de leden van het panel; en natuurlijk komen ook een aantal weinig bekende planten ter sprake. Het geheel wordt in goede banen geleid door Jos Walravens.

 

Iedereen van harte welkom.

 

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma, Jozef De Pauwstraat 25 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw om 20.00u.

Terugblik op zaterdag 1 september 2012 - Viering 20-jarig bestaan VVPV

Zaterdag 1 september was een mijlpaal in het bestaan van VVPV. 20 jaar lang hebben heel wat leden mogen genieten van de voordrachten en activiteiten zowel georganiseerd door de nationale vereniging als door de regionale afdelingen.

In de voormiddag werd door elke regio een uitstap gepland naar een tuin en/of kwekerij. Voor de regio Pajottenland hadden we gekozen voor een bezoek aan de kwekerij van Guido Van de Steen in Wetteren. Mede door het mooie weer was dit bezoek al een succes en ook omdat iedereen, zoals gewoonlijk in een kwekerij, zijn gading gerust kon vinden.

DSC04446-800.jpgDaarna zijn we doorgereden naar de kwekerij van Pieters Hortensia. Pieters Hortensia is gespecialiseerd in de teelt van Hydrangea in Melle. Na een rondleiding in het bedrijf waren we toe aan onze lunch. Genieten was hier terug het voornaamste mede door de mooi ingerichte plaats in de serre waar veel oude landbouwwerktuigen tentoongesteld werden tussen de Hydrangea.DSC04458-800.jpg

Rond 14 u werden we dan in de Plantentuin van Meise opgewacht door een horde gidsen. Verdeeld in talrijke groepjes werden we deskundig rondgeleid doorheen een gedeelte van het park, alsook doorheen een paar kassen.DSC04460-800.jpg

Na het bezoek aan de Plantentuin van Meise ging het richting zaal Start 65 in Buizingen voor het feestmaal. De zaal, die de dag ervoor door een aantal leden werd klaargezet, liep al snel vol. Met zo’n kleine 300 leden hebben we dan genoten van een heerlijke avond en feestmaal. De nationale voorzitter José De Buck nam het woord en vertelde in het kort het levensverhaal tot nu toe van de vereniging. Ook werd daarna hulde gebracht aan de regioverantwoordelijken en medewerkers die zich heel sterk inzetten voor de organisatie van de activiteiten en voordrachten van de vereniging.

 

Het mag gezegd worden. VVPV leeft en is één grote familie van mensen met een hart voor planten en groen in het algemeen.