18-09-12

Terugblik op zaterdag 1 september 2012 - Viering 20-jarig bestaan VVPV

Zaterdag 1 september was een mijlpaal in het bestaan van VVPV. 20 jaar lang hebben heel wat leden mogen genieten van de voordrachten en activiteiten zowel georganiseerd door de nationale vereniging als door de regionale afdelingen.

In de voormiddag werd door elke regio een uitstap gepland naar een tuin en/of kwekerij. Voor de regio Pajottenland hadden we gekozen voor een bezoek aan de kwekerij van Guido Van de Steen in Wetteren. Mede door het mooie weer was dit bezoek al een succes en ook omdat iedereen, zoals gewoonlijk in een kwekerij, zijn gading gerust kon vinden.

DSC04446-800.jpgDaarna zijn we doorgereden naar de kwekerij van Pieters Hortensia. Pieters Hortensia is gespecialiseerd in de teelt van Hydrangea in Melle. Na een rondleiding in het bedrijf waren we toe aan onze lunch. Genieten was hier terug het voornaamste mede door de mooi ingerichte plaats in de serre waar veel oude landbouwwerktuigen tentoongesteld werden tussen de Hydrangea.DSC04458-800.jpg

Rond 14 u werden we dan in de Plantentuin van Meise opgewacht door een horde gidsen. Verdeeld in talrijke groepjes werden we deskundig rondgeleid doorheen een gedeelte van het park, alsook doorheen een paar kassen.DSC04460-800.jpg

Na het bezoek aan de Plantentuin van Meise ging het richting zaal Start 65 in Buizingen voor het feestmaal. De zaal, die de dag ervoor door een aantal leden werd klaargezet, liep al snel vol. Met zo’n kleine 300 leden hebben we dan genoten van een heerlijke avond en feestmaal. De nationale voorzitter José De Buck nam het woord en vertelde in het kort het levensverhaal tot nu toe van de vereniging. Ook werd daarna hulde gebracht aan de regioverantwoordelijken en medewerkers die zich heel sterk inzetten voor de organisatie van de activiteiten en voordrachten van de vereniging.

 

Het mag gezegd worden. VVPV leeft en is één grote familie van mensen met een hart voor planten en groen in het algemeen.

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.