19-08-12

Terugblik op zaterdag 4 augustus 2012 – Tuinenbezoek aan Den Hopast en Lieves Garden

Zaterdag 4 augustus zijn we om 14 u afgezakt naar “Den Hopast”, de tuin van onze medeleden Ernest en Diane Van Weyenberg-Vermoesen.

Den Hopast is een tuin van ongeveer 14 are en bestaat uit 2 delen, nl. een grote vijver met zuurstofplanten en moerasplanten en een Engelse romantische tuin met brede glooiende borders. De borders zijn geschikt volgens hoogte, bladvorm en kleuren en bestaan uit een grote diversiteit van planten.

Het tweede deel van de tuin bestaat uit 2 grote kronkelende borders met daarin een oude hopast, vandaar de naam van de tuin. In het voorjaar staan de bolgewassen in bloei, daarna de pioenen en in de zomer nemen de vele vaste planten het over die in grote groepen zijn aangeplant.

Deze tuin werd in 2011 bekroond als mooiste tuin van Affligem en behaalde een welverdiende derde plaats in de verkiezing mooiste tuin van België.

 Ernest1.jpgErnest2.jpg

 

Rond 16 u zijn we dan aangekomen voor een bezoek aan Lieves Garden in Sint-Katharina-Lombeek. Dit is de tuin van Lieve en Herman Baeyens-Pots. Na een sabbatjaar namen ze de draad weer op en doen ze terug mee aan “Open Tuinen”.

De romantische cottage tuin van 15 are is een eigen creatie met diverse tuinkamers, een klassieke vijver met spuitfiguur, een bloemschikgalerij, vier pergola’s, een secret garden, heel wat gezellige hoekjes, een serre en biologische moestuin. Er is ook aandacht voor tuinkeramiek en compostering.

Lieve1.jpgLieve2.jpg

De commentaren zijn gesloten.