12-07-12

Zaterdag 4 augustus – Bezoek aan “Den Hopast” en Lieves Garden.

Deze dag brengen we een bezoek (met eigen auto’s) aan de tuin “Den Hopast” van onze medeleden Ernest en Diane Van Weyenbergh-Vermoesen. Vorig jaar haalden ze de derde prijs in de wedstrijd “De mooiste tuin van België”, en sindsdien is de tuin alleen maar mooier geworden. We spreken af om 14 u in de Mazitsstraat 65 in Affligem. Wie graag wil carpoolen kan dat bij de inschrijving vermelden. Vertrek in dat geval vanuit de parking van Coloma in Sint-Pieters-Leeuw om 13.30 u.

Na het bezoek in Affligem gaan we nog eens langs bij Herman en Lieve Pots (“Lieves Garden”)  in de Bosstraat 68 B te Sint Katharina Lombeek. Dit is een romantische cottagetuin met tuinkamers op kleur. Tevens is Lieve een gepassioneerde bloemschikster.

 

We sluiten af met koffie, thee of frisdrank en een stuk taart.

 

Inschrijven voor deze uitstap kan bij Els via mail pajottenland@vvpv.be of tel. 02/356 01 76.

 

Iedereen welkom !

Terugblik op zaterdag 16 juni 2012 – Tuinenbezoek in Namen

We starten met een bezoek aan een tuin in Hannuit en de tuin Clos Clemalluce in Bonnine.Onze volgende tuin is Le Sous Bois in Wépion. Deze Engelse tuin van 3 ha maakt deel uit van een domein van 14 ha. Via de ingang onder pijnbomen komt men op een massief in pasteltinten met vooral blauw en blauwgrijze kleur onder een rij goudgele catalpa's. Tegen de bosrand een langwerpig schaduwmassief met honderden hosta's. Langs een wandelpad tussen hydrangea's komt men uit op de woning, weelderig begroeid met liaanrozen. Men ziet de verzameling van meer dan 200 gieters en de kruidentuin met een 30-tal verschillende aromatische planten. Trappen in het gras leiden naar een onverwacht uitzicht op de rotsen van Névian en de citadel van Namen. Zwarte schapen grazen op een weide tegengehouden door een ha-ha. Er is ook een gestructureerde moestuin, een serre gebouwd naar oud model en een lange mixed border met daarachter een lange pergola met meer dan 90 klimroosvariëteiten. Hier en daar staan banken om rustig van de tuin te kunnen genieten. Op de terugweg bezochten we de tuin van mevrouw Gérard in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Onderstaande telkens 2 foto’s per bezochte tuin.

T1_1.jpgT1_2.jpgT2_1.jpgT2_2.jpgT3_1.jpgT3_2.jpgT4_1.jpgT4_2.jpg