04-09-11

Zaterdag 24 september - Kwekerijenreis

Op veler verzoek organiseren we deze dag een kwekerijenreis. Meer bepaald gaan we eens kijken in De Hessenhof te Ede (bij Arnhem, NL), de kwekerij van Hans Kramer; goede wijn behoeft geen krans, zegt het spreekwoord, maar wij willen Hans toch graag een lauwerkrans gunnen nu de kwekerij begin september zijn 30-jarig bestaan heeft gevierd. Veel bijzondere vaste planten hebben via De Hessenhof hun weg naar de liefhebber gevonden. In de late namiddag bezoeken we kwekerij Timmermans in Haarsteeg, dicht bij ’s Hertogenbosch. Tussenin bezoeken we nog een tuin, ‘Een dijk van een tuin’. Wie de tuin in de zomer al heeft gezien, zal benieuwd zijn naar de herfstbloeiers; en wie graag muurtjes bouwt, moet zeker meegaan !

 

Op de enquêteformulieren die we lieten invullen op de bus tijdens de tuinreis in juni jl. gaven velen aan dat ze zo’n kwekerijenreis wel zagen zitten. September is daarvoor een uitgelezen moment. Niet alleen zijn de kwekerijen dan goed gevuld, maar het is ook een prima tijdstip om nieuwe aanplantingen te doen, nu de bodem nog voldoende warm is om de planten direct te laten aanslaan: dat betekent dat u volgend seizoen met een voorsprong begint.

 

Inschrijving: via mail of telefonisch. Els is telefonisch niet bereikbaar van 31/8 tot 10/9. In die periode kunt u bij Jos Walravens terecht: 02/356 13 38

Prijs: €22, vóór 15 september te storten op rekeningnummer BE12 7340 2295 8592 van VVPV-Pajottenland, + €5  contant te betalen in de bus voor bezoek aan Een dijk van een tuin, koffie + gebak..

Vertrek: Halle 7.30u (Sluis aan het kanaal), Jean Laroyestraat (zonder nummer).  Ten behoeve van de deelnemers die van de noord- of oostkant van Brussel komen, is ook daar nog een stopplaats voorzien: E 19, afrit 11 (Weerde, Zemst); komend van Brussel slaat u bovenop de afrit linksaf richting Weerde; u gaat over de autosnelweg en onmiddellijk daarna is er ruim gelegenheid tot parkeren in parkeerhavens naast de rijbaan. Vertrek vanaf deze stopplaats: 08.10u.  Terug rond 20.00u. Voor ‘s middags lunchpakket meenemen. Denk ook aan een stevige, goed herkenbare tas of bakje om uw aankopen in op te bergen.

 

De commentaren zijn gesloten.