11-03-09

Eerstvolgende activiteit: 20 maart 2009

DSCN2548 cpoy
EEN MOOIE BORDER IN ELK SEIZOEN

door Francis Peeters.

Al wie, met VVPV-Pajottenland of op eigen initiatief, de tuin van Francis Peeters en Guy Vandensande ooit heeft bezocht, weet dat hij dé man is van wie je kunt leren waar je bij aanleg en onderhoud van een border op moet letten. Zijn fabelachtige plantenkennis, zijn vele praktische tips en het plezier waarmee hij anderen daarvan laat genieten zullen van deze avond iets bijzonders maken. Een unieke gelegenheid, want F. Peeters spreekt zelden of nooit in Vlaanderen.

We verwachten u tegen 20.00u in G.C.C. Coloma te Sint Pieters Leeuw.

Zoals altijd: gratis voor leden, €2 voor niet-leden.

 

 

Photobucket Photobucket Photobucket

11:22 Gepost door in B. Programma | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eerstvolgende activiteit

2O maart 2009, 20

10:49 Gepost door in B. Programma | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het bekijken waard

De winter lijkt dan toch voorbij, en met de eerste (vaste) planten die hun neus schuchter boven de grond steken, komt ook de stroom plant- en tuinmanifestaties weer op gang. In onze buurt noteerden we de volgende:

Van 21 maart-30 april staan  in de Nationale Plantentuin in Meise (Nieuwelaan 18) de magnolia's in volle bloei. Niet allemaal tegelijk, uiteraard, en misschien is 21 maart wel een tikkeltje te vroeg dit jaar, maar toch: de mooie collectie met soorten zowel uit Azië als uit Amerika zal een lust zijn voor het oog.

Alle info: www.plantentuinmeise.be

Vergeet niet uw lidkaart mee te nemen: u mag als VVPV-lid binnen voor €4 ipv €5  Niet alle kassiers weten dat blijkbaar: vraag hun gerust hun lijst te raadplegen.

28 en 29 maart houdt Ecoflora, Ninoofse steenweg 671, 1500 Halle (Bt) zijn Lente- Opendeurdagen. U vindt er naast het aanbod van de kwekerij zelf ook Silene met zaden en plantjes  van speciale eenjarigen, en wie graag de handen uit de mouwen steekt, kan leren wilgenvlechten. Op zondag is er o.a. een snoeiles ( €10)

Info en inschrijving bij info@ecoflora.be

Ook op 29 maart heeft vanaf 10u in De tuinen van Hoegaarden de vijfde plantenmarkt plaats. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om (gratis) de tuinen zelf te bezoeken, waar ongetwijfeld wel een deel van de 500.000 bollen zal bloeien. Maar meer nog: het is dé gelegenheid om op de stand van VVPV te gaan neuzen om eventueel bevroren planten in uw tuin te vervangen. Onze voorzitter José zorgt ongetwijfeld voor een mooi aanbod. Bovendien hebt u zo de gelegenheid om kennis te maken met de medewerkers van onze jongste regio, én u krijgt als lid op onze stand een serieuze korting. Allen daarheen dus, want wat is er aangenamer op een zondag dan nieuwe plantjes te bekijken en vol verwachting terug naar huis te vertrekken?

Adres: Houtmarkt 1, 3320 Hoegaarden

Op 4 april van 10-12u organiseert het Comité Jean Pain vzw  een workshop "Groenten in potten".

Hoe kun je zelf je potgrond maken, wat komt in aanmerking voor potcultuur en hoe zit het met gewasbescherming. Prima dus voor uw groententuin op het balkon!

Plaats: Holle Eikstraat 34, 1840 Londerzeel

Info: www.comitejeanpain.be