25-02-09

Programma voorjaar 2009

Na de nieuwjaarsbijeenkomst met terugblik op de (halve) daguitstappen van de laatste jaren en de voordracht door Valentin Wijnen over sneeuwklokjes in februari ziet het voorjaarsprogramma van VVPV-Pajottenland er als volgt uit:

20 maart: Een mooie border in elk seizoen

Francis Peeters, welbekend bij kijkers van Jardins et Loisirs, vertelt ons- in het Nederlands- zijn tuingeheimen. In augustus vorig jaar bezochten we zijn tuin Amoena in Hoves. Wie erbij was, herinnert zich ongetwijfeld de mooie plantencombinaties en de zorg om de planten er het hele seizoen op hun best te laten uitzien. Nu krijgen we een blik achter de schermen, vol handige en bruikbare tips, gebracht door een gepassioneerd spreker.

24 april: (Bijna) alles over hemerocallis

Guy Windels van kwekerij Happy Garden in Deinze (we waren er vorig jaar in mei tijdens de bloei van de irissen) vertelt ons alles over de plant die ondanks zijn Nederlandse naam "eendagslelie" voor wekenlang plezier zorgt.

Alle voordrachten hebben plaats in het G.C.C. Coloma te Sint Pieters Leeuw, J. De Pauwstraat 25 en beginnen om 20.00u. Gratis voor leden. Ook niet leden hartelijk welkom, we vragen dan €2 entree.

3 mei: Van 09-17u is VVPV aanwezig op de Bloemen- en Plantenmarkt van BuSo Don Bosco te Halle (Vl. Br). Als lid kunt u op vertoon van uw lidkaart (of als we u kennen...) planten aanschaffen met een interessante korting. Ook vindt u er traditiegetrouw enkele leden met het mooiste dat hun tuin te bieden heeft.

16 mei: Bezoek aan Artemis Garden in Bonheiden.

Deze Engelse landschapstuin van 3 ha werd in 1995 aangelegd. We vinden er vele mooie sierheesters, honderden rhododendrons en zelfs  duizenden (4000) rozen. We worden rondgeleid door de eigenares en verwend met gebak, drank of ijs. De toegangsprijs van €5 gaat geheel naar een kleunschalig project van scholenbouw in Guatemala. Praktisch: vertrek vanaf het G.C.C. Coloma, Jozef De Pauwstraat in Sint Pieters Leeuw om 13.15u. Uitstap met carpooling. Kostprijs: €8 met carpooling, €5 voor alleen het tuinbezoek.

Voor wie tussen Sint Pieters Leeuw en Bonheiden woont kan op verzoek een andere afspraakplaats ingelegd worden.

Inschrijving via mail (zie contact) of telefonisch en storting op rek. nr. 734-0229585-92 van VVPV-Pajottenland.

20 juni: Tuinreis naar Picardië

We bezoeken drie grote tuinen in de buurt van Abbeville. Vertrek te Halle, de parking aan de sluis (kant St. Rochus) om 07.00u, terug om 20.30u Prijs: €45 voor bus en toegang tuinen. Picknick meebrengen. Inschrijvingen en verder info: 02/356 01.76 of vvvpv-pajottenland@hotmail.com

14:42 Gepost door in B. Programma | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.