12-02-09

Het bekijken waard

Wie na de voordracht door Valentin Wijnen afgelopen vrijdag een onweerstaanbare drang voelt om zich verder in sneeuwklokjes te verdiepen, moet volgend weekend in het Arboretum Kalmthout zijn.

Op zaterdag 14 februari en zondag 15 februari vindt daar een "Snowdropshow" plaats, met een tentoonstelling, lezingen, verkoop van bijzondere sneeuwklokjes enz Op zaterdagmorgen zijn er lezingen over sneeuwklokjes (o.a. van Valentin Wijnen) tijdens het "Galanthus-Gala". Voor alle info zie www.provant.be. Deze gebeurtenis valt samen met het laatste weekend van de Hamamelisfeesten.

In de Plantentuin van Meise is de tentoonstelling "Plantenportretten" met uiterst nauwkeurige botanische tekeningen verlengd tot 8 maart. U kunt ook nog steeds de winterwandeling maken: bij betaling van het ingangsgeld (voor VVPV-leden €4 ipv €5 op vertoon van de lidkaart) krijgt u een folder met beschrijving van de wandeling. Op zondag 15 februari is er n.a.v. het Darwinjaar een Rondleiding in de evolutiekas. Aanvang 14.30u (prijs inbegrepen in het ticket); inschrijving voor die rondleiding verplicht: info@br.fgov.be of telefonisch 02/260 09 70

Voor liefhebbers van Helleborus zijn er her en der Helleborusdagen, -feesten en -festivals.

Op 14 en 15 februari van 10-17u bij Coen Van Poucke, Heistraat 106, 9100 Sint-Niklaas, waar ook aandacht is voor andere winterbloeiers.

Op zaterdag 14 februari kunt u terecht in Het Wilgenbroek, Wilgenbroekstraat 60 te 8020 0ostkamp. Behalve de "gewone" collectie planten is er ook een voordracht (start 14.30u) door Thierry Van Paemel, getiteld "De magie van de Helleborus en de nieuwste ontwikkelingen van deze plant."

Op de kwekerij Bruckeveld, dichter bij huis, kunt u in februari op vrijdag (tot 16.00u) en op zaterdagvoormiddag de helleborussen bewonderen. Zondag 22 februari is een speciale Helleboruszondag (10.00-16.00u) Adres: Breestraeten 211, 1785 Merchtem. GPS aanbevolen!

 

11:30 Gepost door in B. Programma | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.