05-11-08

Programma wintermaanden 2008

herfst 2008 007copyHierbij krijgt u een overzicht van ons winterprogramma. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u niets hoeft te missen! Zoals gebruikelijk vinden alle voordrachten (gratis voor leden, €2 voor niet-leden) plaats in het G.C.C. Coloma, J. De Pauwstraat 25 te Sint Pieters Leeuw. We beginnen steeds om 20.00u.

21 november: Fuchsia's, een feest voor de tuin

Hans Bonte van kwekerij "De Nachtwaker" in Moorslede laat ons zien dat de fuchsia méér is dan grootmoeders bellenplant. Met tips voor het overwinteren van terrasplanten.


12 december: Geneeskrachtige en giftige werking van planten

Digitalis, helleborus, taxus: heel gewone tuinplanten, maar niet allemaal zo onschuldig als ze er uitzien. Een andere kijk op tuinplanten door Hilde Van Crombrugge

 

9 januari: Nieuwjaarsreceptie

met voorstelling van het lente- en zomerprogramma. Onder het genot van een goed glas en bijbehorend hapje, u aangeboden door de vereniging, is er gelegenheid voor een informele babbel met mede-leden. We stellen ook het programma voor de lente en de zomer voor, en blikken daarna met een fotoreportage terug op de tuinreizen en -uitstappen van de laatste jaren.

6 februari: Sneeuwklokjes, trendplant of passie?

Een lezing door galantofiel Valentin Wijnen over de beste en nieuwste galanthussen voor de tuin, hun verzorging en vermeerdering, ziektes enz. De spreker heeft ruim 550 verschillende sneeuwklokjescultivars in zijn tuin, en komt zijn ervaringen met ons delen. Voor de liefhebbers worden er een vijftiental cultivars te koop aangeboden.

20 maart: Een mooie border in elk seizoen door Francis Peeters

In augustus bezochten we zijn tuin Amoena. Wie erbij was herinnert zich ongetwijfeld de mooie plantencombinaties en de zorg om de planten er het hele seizoen op hun best te laten uitzien. Nu krijgen we een beeld van de tuin in alle seizoenen, steeds met vermelding van de namen van de getoonde planten. Er is dus nog hoop voor al degenen die in augustus teveel werk hadden met fotograferen (of hun paraplu vasthouden) om alle namen te noteren! Bovendien verklapt Francis Peeters zijn "trucs" en wijdt ons in in zijn bordergeheimen.

 

18:45 Gepost door in B. Programma | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.