05-09-08

Het bekijken waard

Op zondag 14 september kunt u  Op de siertoer gaan. Een hele reeks Vlaamse sierteeltbedrijven in de verschillende Vlaamse provincies zet dan weer de poorten gastvrij open. Vaak worden er rondleidingen gegeven door het bedrijf. Er is een ruime keuze van boom-, heesters-, rozen, vaste planten- en andere kwekerijen: azalea’s en aucuba’s, buxus en bromelia’s, crotons en camellia’s, hosta’s en heuchera’s… met een beetje zoeken vindt u voor elke letter van het alfabet wel een plantenkwekerij.

Voor de volledige lijst van deelnemers zie www.opdesiertoer.be

 

Zaterdag en zondag 13 en 14 september van 10-18u (laatste entrees 17u) vinden de tuindagen  van het Kasteel van Hex plaats; behalve vele standhouders met planten zijn er ook voordrachten over verschillende onderwerpen.

Hekslaan 1, 3870 Heers; info: www.hex.be

 

Wist u dat u in onze Nationale Plantentuin in Meise als VVPV-lid op vertoon van uw kaart maar €3 ingang betaalt? En er is altijd wel iets boeiends te zien. Momenteel een inheemse-bomenwandeling (tot 15 okt.) en (tot  12 oktober) een tentoonstelling over de banaan. Op 26-27-28 september is er de Internationale wedstrijd bloemsierkunst

Info: zie www.plantentuinmeise.be

 

Op zaterdag en zondag 20 en 21 september van 10-18u  houden Jan Spruyt, Lieve Adriaensens, Jo Bogaerts en Guy Vervoort Opendeurdagen op de kwekerij. Behalve het plantenaanbod zijn er ook telkens heel wat nevenactiviteiten.

Adressen:

Spruyt: Mostenveld 30, Buggenhout; Silene: Bosstraat 128 te Buggenhout, Bogaerts: Frijselstraat 40, Kampenhout en Vervoort: Hoogboomsesteenweg 201, 2950 Kapellen

Het volledige programma vindt u op hun websites: www.vasteplant.be, www.silene.be en www.vasteplantenjobogaerts.be

 

Zondag 21 september van 10-18u organiseren verschillende verenigingen (VELT, Hydrangeum, De Volkstuin e.a.) hun 7e Plantenbeurs voor liefhebbers in het Reinaertpark, Dendermondse stg. 430, 9070 Destelbergen. Gratis voor verkopers en bezoekers. Allerlei activiteiten, waaronder een lezing over “Hydrangea paniculata en ander onkruid” (!). Het uur daarvan staat helaas niet vermeld.

 

Voor wie het eerder binnenshuis zoekt (…): in het CIVA, Kluisstraat 55 te Brussel (Elsene) loopt vanaf vandaag 5 september tot 31 oktober de tentoonstelling “Achter de schermen van Expo 58” , o.a. over een van de grote Belgische tuinarchitecten René Pechère, die n.a.v. de wereldtentoonstelling verschillende tuinen ontwierp.

Alle dagen behalve maandag, van 10.30-18u. Gratis toegang.

 

Op hetzelfde adres, in de René Pechèrebibliotheek, kunt u inschrijven voor “Tuinen in feesttooi”. 3O tuinen in Brussel laten op 28 september het publiek gratis de herfsttinten bewonderen. Inschrijven is verplicht, en kan ook via www.bvrp.net of per fax 02/649 73 95. Gezien het aantal deelnemers beperkt is, is het best niet te lang te wachten met inschrijven.

 

Tot slot nog iets voor het laatste weekend van september: dan wordt in Celles bij Doornik weer de bekende tuinbeurs van La Feuillerie gehouden.

Thema: Al het moois van de herfst. Info: www.lafeuillerie.be

 

De commentaren zijn gesloten.