23-02-08

Terugblik op...vrijdagavond 15 februari 2008

Aan een talrijk opgekomen publiek presenteerde Jasmine Debels met beeld en muziek haar impressies van de tuinen van enkele leden.We werden verwend met prachtige opnamen van borders, doorkijkjes in de tuinen en sublieme macro-opnamen van bloemen: om jaloers van te worden. De camera liet ons stilstaan bij details waar we met het blote oog gewoonlijk aan voorbij gaan, ook al hebben we de bewuste plant  in eigen tuin staan. Het deed ons enthousiasme voor (vaste) planten zo mogelijk nog toenemen.
Sommige van de tuinen hebben we in het verleden samen bezocht; andere staan nu vast en zeker op ons verlanglijstje voor deze zomer!

 
 
 
 
 
 
In de pauze werden er onder de aanwezigen zoals gewoonlijk planten verloot. Deze keer waren dat enkele mooie potten met Helleborus orientalis-hybriden, Corydalis cheilantifolia, waarvan de bloemknoppen klaar stonden om open te gaan, de al bloeiende Ranunculus fricaria ‘Aureum’, de goudgele variant van het bekende speenkruid, en een mooie Caryopteris incana ‘Weeping Form’, met zijn late bloei in augustus altijd een welkome gast in de tuin. Even welkom, maar dan om zijn bloei in de winter, is Jasminum nudiflorum. Er was ook een pot Sedum ‘Frosty Morn’ bij (waarvan de winnaar meteen al een stukje uitdeelde) en een aantal sedumzaailingen uit José’s  kweekprogramma. Voor volgende keer staan o.a. enkele grassen, heuchera’s en andere vaste planten klaar!

04-02-08

Het bekijken waard. Thuis composteren

In mei organiseert de stad Halle i.s.m. Haviland en Vlaco een cursus Thuis composteren.

Data: 08-05, van 19-22u: theorie

          10-05, van 10-12u: De techniek van het kringlooptuinieren,  in de compostsite te  Londerzeel

          24-05, van 09-12u: Praktijksessie

Info en inschrijving: tot 14 maart bij de milieudienst van de stad Halle, tel. 02 / 363 25 15 of  milieu@halle.be